سطح عمومی شبکه اطلاعاتی در واقع همان اینترنت و نهادهای خصوصی و عمومی هستند که در این سطح به ارائه خدمات مشغول هستند. از آنجایی که امروزه بخش عمدهای از اطلاعات جهانی در شبکه اینترنت قرار دارد و همچنین سازمانهای عظیمی مانند گوگل در این حوزه مشغول فعالیت هستند که فعالیتهای آنها تاثیرات چشمگیری در شکلگیری فضای سایبر جهانی و مدیریت سایبر جهانی دارد، کنترل و مدیریت این بخش نیز برای حفظ امنیت ملی آمریکا بسیار با اهمیت است. علاوه بر این NSA میتواند با مدیریت و تسلط بر چنین سازمانهایی مدیریت خود بر کل سایبر جهان را رقم بزند. از همین رو، NSA با این دسته از سازمانهای خصوصی نیز ارتباط مستقیم و تنگاتنگ دارد و استانداردها و پروتکلهای استفاده شده توسط این سازمانها باید به تایید آژانس برسد چرا که تهدید امنیت سایبری این سازمانها میتواند برای امنیت سایبری آمریکا تهدید به حساب بیاید. این دسته از فعالیتها توسط بخش IA و Acquisitions and Procurement Directorate در آژانس پیگیری میشود. همکاری این سازمانها با NSA در همین حد نیز محدود نمیشود و آنها طبق قراردادهایی متعهد میشوند که به عنوان بازوهای جمعآوری کننده اطلاعات برای NSA نقش ایفا کنند و NSA نیز در ازای این کار امنیت سایبری آنها را تامین کند.
NSA برای تنظیم استانداردهای امنیتی در این سطح اطلاعاتی، از نهادهایی مانند NIST همکاری استفاده میکند که در واقع این نهادها بازوهای اجرایی NSA در حکومت آمریکا میباشند. البته شایان ذکر است که این استانداردها محدود به آمریکا نبوده و توسط سازمانهای بینالمللی مانند ISO در سطح جهانی انتشار داده شده و مورد استفاده تمام کشورهای جهان قرار میگیرند. سری استانداردهای ISO27001 که با نام ISMS شناخته میشوند از این دست استانداردها به شمار میآیند.
با این تفاسیر در واقع میتوان این طور بیان کرد که NSA با تعریف پروتکلها و استانداردها در لایههای مختلف شبکههای اطلاعاتی در آمریکا، بستر و زمین شکلگیری جامعه سایبرنتیک، هم در آمریکا و هم در جهان را در اختیار خود گرفته است.
یکی از شیوههایی که سازمانهای نظامی و امنیتی برای ارتباط با بخش خصوصی و عمومی دارند، فروش محصولات تکنولوژیک به این بخشهاست. تحقیق و توسعه در سازمانهای امنیتی و نظامی همیشه چندین گام جلوتر از بخش خصوصی است. این سازمانها نسخههای قدیمی از تکنولوژیهایی که روی آنها کار میکنند را به بخش خصوصی و عمومی جامعه میفروشند و با این کار برای خود درآمدزایی میکنند. شرکتهای خصوصی نیز با خرید این محصولات و فروش آنها میتوانند بازار دنیا را در دست بگیرند لذا این معامله دو سر برد خواهد بود. از نمونههای این پروژهها میتوان به ماهواره گوگل مپ، تکنولوژی ساخت عینکهای VR، تکنولوژیهای پردازش تصویر مانند تشخیص چهره که در موبایلهای هوشمند مورد استفاده قرار میگیرد و حتی خود اینترنت اشاره کرد. NSA نیز از این مسئله مستثنی نیست و تکنولوژیهایی که در دایره تحقیق و توسعه (دایره R) در حوزه سایبر تولید میشوند توسط بخشهایی نظیر Acquisition and Procurement به بخش خصوصی فروخته میشود. این طرح هم برای NSA درآمدزایی خواهد داشت و هم آنرا در مدیریت بازار سایبری جهان یاری میکند.